Till innehåll på sidan

Hive

Hive är en mobil, kompakt och multifunktionell fåtölj som gör ekonomiskt hållbara lokaler trivsamma och användarcentrerade tack vore dess ljuddämpande och avskärmande egenskaper.

Hive stol

Beskrivning av produkt

Hive är utformad med ljudabsorberande material och idén om välbefinnande i lärmiljö. Hive har många funktioner:
- Dämpar in- och utgående ljud: Hive sänker bullret för användaren så att ljuden uppfattas som halverade.
- Absorberar ljud i lokalen: Tack vare sina akustikfiber på utsidan dämpar Hive ljudvolymen i hela rummet.
- Erbjuder insynsskydd: Den avskärmande formen gör det möjligt att arbeta med privata och känsliga uppgifter i Hive.
- Bidrar till mentalt välmående genom att ge känslan av fysisk skydd till dem med ett ökat behov av avskildhet.
- Erbjuder sittkomfort: Med en mjukt stoppad rygg- och sittdyna är Hive en skön sittplats. Hive är även försedd med en bekväm gungfunktion (som kan blockeras vid behov).
- Hive är hållbar tack vare sin flamsäkra och miljömärkta klädsel i slitstarka tyger. Klädseln är anpassad för offentligt bruk och avvisar smuts och fukt. 

Möbelfakta


Stomme: Förstärkt glasfiber
Fot: Femekrat fotkryss
Rotation: 360 grader
Stoppning: Akustikfiber och polyeter
Övrigt: Justerbar gungfunktion
Mått: Bredd 770mm. Djup 750mm. Höjd 1370mm.
Vikt: 34,8 kg.
Standard: Uppfyller kraven enligt EN 16139:2013 – Möbler för offentlig miljö – Sittmöbler – Krav på hållfasthet, hållbarhet och säkerhet.
Test: SS 25269:2013 Akustik – Skärmar eller enstaka objekt – Utvärdering med hänsyn till ljudabsorption och skärmdämpning. ISO 354:2003 Byggakustik – Mätning av ljudabsorption i efterklangsrum. Specialbeställt test – Ljuddämpande effekt. Tester utförda av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut
Mönsterskydd: WIPO 44340

Metod

Vår fåtölj Hive bidrar till en förbättrad ljudmiljö enligt SP testen och ger snabbt tillgång till avskildhet i gemensamma boende. Hive lämpar sig därmed bra för Co-kitchen projektet. Genom att ställa flera fåtöljer i vardagsrummet kan man skapa ett ”rum i rummet” för dem med ökat behov av personligt utrymme. Stolen avskärmar utan att isolera, vilket bidrar till en smidigare anpassning i delade bostäder samt gör själva rummet mer funktionellt.
Utrustad med hopfällbart bord kan stolen användas även i personliga rum i Co-kitchen projektet istället för skrivbord som tar mer plats och uppfyller färre funktioner. I en fåtölj kan man både läsa, jobba på dator, skriva och koppla av.
Man kan även påstå och utvärdera att stolen hjälper till att minska eventuellt bruk av luftvärmare då den skyddar mot kalla väggar.


Då vårt syfte är att bevisa hur vår produkt kan lämpa sig i ”compact living” konceptet och öka kvalitet på delade studentboenden med sina ljuddämpande och avskärmande funktion, föreslår vi att utvärdera välmående och inlärningskapacitet hos studenter som använder den genom enkäter eller samtal med psykolog.

Syfte och Mål

Vårt mål är att undersöka hur den förbättrade akustiska miljön som uppnås med hjälp av vår produkt akustikfåtölj Hive bidrar till förbättrat välbefinnande, inlärning och boendekvalitet i samboende.

Tidsramen

Sammanfaller med tidsramen för Co-kitchen projektet.