NYHETER

• Living in Live-In Lab - Nicole Heinemann

Publicerad 2018-09-24
    Hej! My name is Nicole Heinemann and I am a 25 year old student at KTH. I am very excited to have the opportunity this year, to live in the KTH Live-in Lab together with three other students interested in research.

• MITs Director of Sustainability visits KTH Live-In Lab

Publicerad 2018-09-20
    MITs Director of Sustainability, Julie Newman, stays in one of the Innovation units in KTH Live-In Lab during the International Sustainable Campus Network Conference, hosted by KTH.

• KTH Live-In Lab i Förvaltarforum

Publicerad 2018-09-18
    Nu är KTH Live-In Lab i Stockholm startklart. 15 projekt pågår redan, men här finns plats för fler som vill testa nya lösningar.

• Företaget Vinden utvecklar förvaringsstrategier

Publicerad 2018-08-29
    Vinden är ett förvaringsbolag som strävar efter att effektivisera och förenkla hur vi förvarar våra saker. En knapptryckning bort så lagras alla prylar man vill bli av med på ett smidigt, enkelt och billigt sätt i externa förvaringslokaler.

• Labtrino - pilottester av smart vattenmätarsystem i KTH Live-In Lab

Publicerad 2018-08-28
    Labtrino är en KTH-Innovation startup som utvecklar ett smart vattenmätarsystem för permanenta och temporära bostäder, med en vision om att öka effektiviteten i den globala vattenkonsumtionen.

• Opening dinner for ISCN at KTH Live-in Lab

Publicerad 2018-06-13
    International Sustainable Campus Network opening dinner at KTH Live-In Lab. The International Sustainable Campus Network (ISCN) is a non-profit association of globally leading colleges and universities representing over 30 countries and working together to holistically integrate sustainability into campus operations, research and teaching.

• Life at the Live-In Lab: My expectations as one of the first-ever residents

Publicerad 2018-05-31
    Hej everyone! My name is Natalia and I will be one of the four people living at KTH’s Live-In Lab. Having lived in over 12 accommodations, in three continents throughout my life, I have gotten some experience in how small details make a living space better than another.

• 18 maj - Platsbesök & Projektpresentationer

Publicerad 2018-05-31
    En perfekt avslutning på veckan, med fantastiska talare och många nya möten. Om du missade presentationerna kan du se några av dem här

• Nyhetsbrev April 2018

Publicerad 2018-04-16
    Nyhetsbrevet för april innehåller mer information om bygget, inflytt och om seminariet den 18 maj, hoppas vi ses där!

• Byggdagbok april 2018

Publicerad 2018-04-16
    Arbetet går framåt på testbed KTH och nu börjar väggarna, badrummen och många tekniska bitar att komma på plats. Just nu är det elektrikerna som är där och jobbar.

• KTH Live -In Lab – Testbäddar för ökad innovation

Publicerad 2018-03-26
    KTH, Akademiska Hus, Einar Mattsson, Nordic Choice Hotels och Schneider Electric möjliggör tillsammans med VINNOVA en utökning av antalet testbäddar inom KTH Live-In Lab. Därmed går KTH Live-In Lab under 2018 från att förknippas med en fysisk testbädd till att bli en plattform som hanterar multipla testbäddar.

• New heat pump at KTH Live-In Lab

Publicerad 2018-03-12
    The new heat pump from Thermia has arrived at KTH Live-In Lab. Its high level of performance will enable complex inputs and potentially better thermal and hydraulic characterization of borehole heat exchangers.

• Årets första nyhetsbrev är ute!

Publicerad 2018-02-26
    Detta nyhetsbrev berättar om vad som händer just nu i KTH Live-In Lab, så som ett utökat antal testbäddar, att potentiella boende snart kan ansöka och att nästa Live-event är den 18 maj.

• Byggdagbok januari 2018

Publicerad 2018-02-14
    Innovationslägenheterna kommer snart börja ta form. Än så länge har bygget fokuserat på instalationer så som ventilation, sprinkler, brandtätning osv. Ytterväggarna på lägenheterna är i stort klara och dessa nu vita väggar samt installationerna ovan lägenheterna kommer framöver belysas. Detta dels av rent estetiska skäl, men även för att möjliggöra forskning kring hur man kan arbeta med ljus i framtidens smarta och hållbara byggnader. Nedan följer en detaljerad beskrivning av några arbetsmoment.

• Produktion av testbädd påbörjad!

Publicerad 2017-11-22
    Den 20 november blev Anders Byggare AB officiellt entreprenör för uppbyggnad av fyra flexibla testlägenheter samt källare i KTH Live-In Lab.

• Nytt forskningsprojekt godkänt av VINNOVA

Publicerad 2017-11-22
    VINNOVA beviljade den 19 november 2017 finansiering till KTH och Karolinska Institutet gällande en studie kring ”Allergenfria inomhusmiljöer genom innovativa ventilationsstrategier”.

• Kv. Forskningen vinner internationellt pris för innovation och hållbarhet

Publicerad 2017-11-22
    Einar Mattsson har vunnit priset "Best Property Innovation and Sustainability Award 2018"

• Nu har de första studenterna flyttat in!

Publicerad 2017-11-01
    För några veckor sedan var det dags för den officiella invigningen av projektet som kommer bli ett av Sveriges största plusenergihus och en plattform för framtida bostadsforskning.

• Ny Industridoktorandtjänst hos Akademiska Hus i samarbete med KTH Live-In Lab

Publicerad 2017-09-06
    Akademiska Hus äger och förvaltar Sveriges akademiska byggnader. Nu utlyser de en industridoktorandtjänst i samarbete med KTH Live-In Lab. Doktorandtjänsten kommer fokusera på området Big Data och energioptimering.

• Systemhandlingar för Innovationsmiljön

Publicerad 2017-08-28
    Projekteringen av innovationsmiljön inom KTH Live-In Lab är nu färdigställd. Byggnationen påbörjas nu under hösten och inflytt beräknas till tidig vår. Nedan finner du systemhandlingarna från arkitekten Semrén & Månsson för KTH Live-In Lab.