NYHETER

• Pågående forskningsprojekt om boendes miljövänliga val och beteenden

Publicerad 2018-11-14
    Just nu pågår ett forskningsprojekt i KTH Live-In Lab, av Agnieszka Zajelska Jonsson, forskare på KTH inom byggnad och fastighetsekonomi. Projektet med titeln Kundens och boendes miljövänliga val och beteende på bostadsmarknaden berör bland annat frågan om huruvida beteendet hos boende i så kallade miljövänliga byggnader förändras när förutsättningarna finns för att leva energieffektivt – och i så fall hur?

• Nytt projekt om återvinning av spillvattenvärme och gråvatten beviljat av FORMAS

Publicerad 2018-11-06
    Ett nytt forskningsprojekt har beviljats av FORMAS rörande systemeffekter av fastighetsnära återvinning av värme och vatten.

• KTH Live-In Lab nominerat till Bopriset 2018

Publicerad 2018-11-05
    Det är med stor ära och tacksamhet vi mottagit beskedet om att KTH Live-In Lab är nominerat till Bopriset - till minne av Josef Frank.

• Ny kommunikatör för KTH Live-In Lab

Publicerad 2018-10-28
    Hej! Det har blivit dags för mig att presentera mig som ny kommunikatör för KTH Live-In Lab.

• Studenterna välkomnade Kung Carl XVI Gustaf till sina hem

Publicerad 2018-10-26
    Här är videon från när KTH Live-In Lab fick extraordinärt besök av Sveriges Konung onsdagen den 10 oktober. Det visade sig att han var mycket nyfiken och frågvis när studenterna visade honom runt i sina lägenheter.

• Kungligt besök på KTH Live-In Lab

Publicerad 2018-10-11
    Studenterna som logerar i KTH Live-In Lab har fått ett gäng nyfikna besökare sedan inflytten för circa en månad sedan och under onsdagen 10/10 fick de äran att välkomna självaste Hans Majestät Konungen för en visit!

• Affärstidningarna lyfter fram KTH Live-In Lab

Publicerad 2018-10-10
    Läs om KTH Live-In Lab i affärstidningen Byggvärlden och magasinet Bygga Stockholm som publicerats i samband med invigningen.

• KTH Live-In Lab i Vetenskapsradion

Publicerad 2018-10-03
    P1 Vetenskapsradion besökte invigningen av KTH Live-In Labs innovationslägenheter. Lyssna på Föreståndare Jonas Anund Vogel och boende Axel Solhall

• Living in Live-In Lab - Axel Solhall

Publicerad 2018-10-03
    I am a 23-year-old Swedish student and I have lived my entire life in or close to Stockholm.

• KTH Live-In Labs Testbed KTH Invigs

Publicerad 2018-09-27
    Igår invigdes KTH Live-In Lab. En plattform med flera testbäddar där man testar, verifierar, validera och optimera ny teknik och nya metoder för byggsektorn. Efter invigningstal av KTH Live- In Labs föreståndare Jonas Anund Vogel, rektor Sigbritt Karlsson och IVA:s vd Tuula Teeri fick deltagarna gå runt och titta i KTH-testbäddens lägenheter där studenter nyss har flyttat in och nere i källaren där ny teknik för värme, el och vatten finns installerad.

• Anders Byggare donerar medel till forskning

• Living in Live-In Lab - Nicole Heinemann

Publicerad 2018-09-24
    Hej! My name is Nicole Heinemann and I am a 25 year old student at KTH. I am very excited to have the opportunity this year, to live in the KTH Live-in Lab together with three other students interested in research.

• MITs Director of Sustainability visits KTH Live-In Lab

Publicerad 2018-09-20
    MITs Director of Sustainability, Julie Newman, stays in one of the Innovation units in KTH Live-In Lab during the International Sustainable Campus Network Conference, hosted by KTH.

• KTH Live-In Lab i Förvaltarforum

Publicerad 2018-09-18
    Nu är KTH Live-In Lab i Stockholm startklart. 15 projekt pågår redan, men här finns plats för fler som vill testa nya lösningar.

• Företaget Vinden utvecklar förvaringsstrategier

Publicerad 2018-08-29
    Vinden är ett förvaringsbolag som strävar efter att effektivisera och förenkla hur vi förvarar våra saker. En knapptryckning bort så lagras alla prylar man vill bli av med på ett smidigt, enkelt och billigt sätt i externa förvaringslokaler.

• Labtrino - pilottester av smart vattenmätarsystem i KTH Live-In Lab

Publicerad 2018-08-28
    Labtrino är en KTH-Innovation startup som utvecklar ett smart vattenmätarsystem för permanenta och temporära bostäder, med en vision om att öka effektiviteten i den globala vattenkonsumtionen.

• Opening dinner for ISCN at KTH Live-in Lab

Publicerad 2018-06-13
    International Sustainable Campus Network opening dinner at KTH Live-In Lab. The International Sustainable Campus Network (ISCN) is a non-profit association of globally leading colleges and universities representing over 30 countries and working together to holistically integrate sustainability into campus operations, research and teaching.

• Life at the Live-In Lab: My expectations as one of the first-ever residents

Publicerad 2018-05-31
    Hej everyone! My name is Natalia and I will be one of the four people living at KTH’s Live-In Lab. Having lived in over 12 accommodations, in three continents throughout my life, I have gotten some experience in how small details make a living space better than another.

• 18 maj - Platsbesök & Projektpresentationer

Publicerad 2018-05-31
    En perfekt avslutning på veckan, med fantastiska talare och många nya möten. Om du missade presentationerna kan du se några av dem här

• Nyhetsbrev April 2018

Publicerad 2018-04-16
    Nyhetsbrevet för april innehåller mer information om bygget, inflytt och om seminariet den 18 maj, hoppas vi ses där!