Till innehåll på sidan

3D Virtuell rundtur i våra testbäddar

Besök våra testbäddar digitalt! Utforska lokalerna, bli inspirerad och lär dig mer om den forskning och utveckling som för närvarande pågår i testbäddarna.

Testbädd KTH

Testbädd KTH 3.0

Vi är glada att kunna presentera en virtuell rundtur i 3D av senaste versionen av Testbädd KTH.

Testbädd KTH 2.0

En virtuell rundtur i den andra versionen av Testbädd KTH, inklusive kontor, källare, återvinningsrum, postrum och tvättstuga. Den virtuella rundturen visar även den nya layouten för Testbädd KTH:s lägenheter.

Läs följande riktlinjer innan du startar den 3D virtuella rundturen:

  • Videon börjar alltid i källaren och du kan gå mot kontoret. För att besöka andra platser, använd genvägsfunktionen Highlights (med en uppspelningsknapp) i det nedre vänstra hörnet på skärmen. Genvägarna till Highlights är i allmänhet det bästa sättet att förflytta sig mellan platser.
  • Videon innehåller taggar i form av cirklar på olika platser. Dessa taggar innehåller länkar till pågående projektwebbsidor, färdiga projekt och allmän information. Projektmärken placeras där själva projektet äger rum i testbädden och där data samlas in.

Testbädd KTH 1.0

Den virtuella rundturen i 3D visar den ursprungliga layouten av Testbädd KTH, och innehåller kontor, källare och alla de fyra enkla lägenheterna.

Om våra virtuella rundturer

Förra året besökte vi SISAB och diskuterade ett eventuellt samarbete relaterat till byggnadsautomation (BMS), AI, lastförskjutning, topp ranking, med mera Detta har bland annat lett till ett pågående samarbete med KTH, SISAB och Myrspoven. Vi blev även inspirerade av deras BMS-system; SISAB hade filmat sina lokaler med en 3D-skanner, vilket gjorde det möjligt att navigera i de olika tekniska rummen och korridorerna. I samarbete med SISAB har vi nu börjat göra våra lokaler tillgängliga för alla genom att skapa virtuella rundturer av testbäddarna. Syftet med detta är att ge forskare, studenter och branschpartner möjligheten att se vad vi gör och kanske även inspirera till att starta projekt i KTH Live-In Lab.

Information om 3D-skanning

Den virtuella rundturen i 3D gjordes med hjälp av en 360 panoramisk infraröd kamera från Matteport. Kameran är ansluten till en AI-plattform vilket gör det möjligt att omvandla bilder i hög upplösning till en 3D-virtuell visualisering av utrymmet. Kontakta oss eller SISAB om du vill veta mer. 

För tillfället är det bara möjligt att besöka Testbädd KTH, men det kommer snart att vara möjligt att även besöka Testbädd EM och Testbädd AH.