Till innehåll på sidan

KTH Live-In Lab är nu medlem i Joint Programming Platform ERA-Net Smart Energy Systems

ERA logo
Publicerad 2021-01-27

Vi är nu en testbädd under ERA-Net: Den gemensamma programmeringsplattformen ERA-Net Smart Energy Systems (JPP ERA-Net SES) Detta innebär fler möjligheter för internationella projekt.

Här kan ni se KTH Live-In Lab i ERA-Net hemsidan : KTH Live-In Lab på ERA-Net webbsida

Information om ERA-Net från deras hemsida ERA-Net hemsidan  :

ERA-Net SES tillhandahåller en hållbar, pålitlig och effektiv förvaltningsstruktur för multilateral gemensam programmering. ERA-Net SES styrelse och styrelse utgör ramarna för gemensam planering, beslutsfattande och gemensamt genomförande av gemensamma utlysningar och gemensamma aktiviteter.

Fokusinitiativ som tar itu med specifika utmaningar

  • ERA-Net SES Focus Initiative Smart Grids Plus (SG +) vill främja utvecklingen och integreringen av systemteknik för smarta nätverk, antagande av intressenter och marknadsprocesser för att hjälpa Europa att göra framsteg mot att uppnå sitt kortsiktiga 2020, medellångsikt 2035 och långa -terminen 2050 energimål. Det främjar tillämpad forskning, pilotprojekt och demonstration inom smarta nät med fokus på validering, uppskalning och replikering. SG + -projekt integrerar de tre skikten "teknik", "marknadsplats" och "antagande", som syftar till lösningar som uppfyller medelteknologiska beredskapsnivåer (TRL 5-6 till TRL 6-7).
  • ERA-Net SES Focus Initiative Integrated Regional Energy Systems (RegSys) kombinerar teknik, marknadsrelaterade lösningar och medel för intressentinvolvering för att utveckla lösningar som gör det möjligt att effektivt tillhandahålla, vara värd och använda höga andelar förnybara energikällor, upp till och utöver 100 % av det lokala eller regionala utbudet till 2030. Finansierade projekt ska möjliggöra deltagande av interregionala system i det interregionala utbytet av energi samt att dela ansvaret för att upprätthålla den totala systemprestandan. RegSys breddar räckvidden från el till smarta energisystem och omfattar integrering av smarta energisystem, integration av ekosystem och sektorövergripande integration. Det syftar till att förbereda eller genomföra demonstrationsprojekt (TRL 6-7) som visar potential för uppföljningsprojekt med åtgärder för marknadsupptagning (TRL 8-9) samt, i utvalda områden, för koncept och teknik på TRL-nivå 3-6 som visar potential att bli bästa praxis 2030.
  • ERA-Net SES Focus Initiative EnerDigit har för avsikt att bidra till att frigöra potentialen för digitalisering för energiomgången mot ett koldioxidsnålt, säkert och motståndskraftigt europeiskt energisystem. Den handlar om digitalisering av energisystem och nätverk vid utformning, implementering och testning av driftskompatibla tekniska och affärstjänster för energisystem. Utöver finansieringen av transnationella RDD-projekt påskyndar det utvecklingen av transnationella innovationsekosystem genom att upprätthålla ett transnationellt valideringsekosystem med befintliga och kommande levande laboratorier, så att nystartade företag och innovativa företag kan testa sina lösningar i olika miljöer. Dess associerade partnernätverk med leverantörer av digitala plattformar förbättrar åtkomst för RDI-projekt till befintliga data-, programvaru-, service- och affärsplattformar, vilket ger utvecklingsekosystem för smarta tjänster som gör det möjligt att nå kritisk massa och skapa marknadsförbara lösningar. EnerDigit främjar också utvecklingen av interoperabla lösningar som möjliggör bredare påverkan och användning av applikationer, system och tjänster genom att initiera en europeisk samarbetsplattform för interoperabilitetstestning.
Tillhör: KTH Live-In Lab
Senast ändrad: 2021-01-27