Till innehåll på sidan

3D Virtuell rundtur i våra testbäddar

Besök vår Testbädd KTH digitalt! Som ett svar på den aktuella situationen har vi gjort det möjligt att gå runt i våra lokaler för att bli inspirerad, och också ta reda på vilken R&D pågår. Denna sida kommer snart att uppdateras med 3D virtuell rundtur från resten av testbädden.

Testbädd KTH

Testbädd KTH 2.0

Vi är glada att meddela dennya 3D virtuell rundtur, inklusive kontor, källare, återvinningsrum, postrum, tvättstuga och den nya layouten för Testbäddens KTH-lägenheter.

Läs följande riktlinjer innan du tar 3D virtuell rundtur:

- Videon är inte helt kompatibel med Internet Explorer, så öppna i Chrome för en bättre upplevelse.

- Videon börjar alltid i källaren och du kan gå mot kontoret. För att besöka andra platser, använd genvägsfunktionen Highlights (med en uppspelningsknapp) i det nedre vänstra hörnet på skärmen. Genvägarna till Highlights är i allmänhet det bästa sättet att flytta mellan platser.

- Videon innehåller taggar i form av cirklar på olika platser. Dessa taggar innehåller länkar till pågående projektwebbsidor, färdiga projekt och allmän information. Projektmärken placeras där själva projektet äger rum i testbädden och där data samlas in.

Testbädd KTH 1.0

Den första versionen av den virtuella 3D virtuell rundtur visar den första layouten av Testbädd KTH, den innehåller kontor, källare och alla de fyra enkla lägenheterna.. Videon är inte kompatibel med Explorer så öppna i Chrome för att få en bättre upplevelse.

Förra året besökte vi SISAB och diskuterade eventuellt samarbete relaterat till byggnadsautomation (BMS), AI, lastförskjutning, topp rakning, osv. Det har delvis lett till ett pågående samarbete med KTH, SISAB och Myrspoven. Vi blev också mycket inspirerade av deras information inom deras BMS-system; SISAB hade filmat sina lokaler med en 3D-skanner, vilket gjorde det möjligt att navigera i de olika tekniska rummen, korridorerna osv. Så i samarbete med SISAB har vi nu börjat göra våra lokaler tillgängliga för alla, att ge forskare, studenter och branschpartner möjligheten att se vad vi gör och också inspireras till att starta projekt i KTH Live-In Lab.

Information om 3D-skanning

Denna 3D virtuell rundtur gjordes med hjälp av en 360 panoramisk infraröd kamera från Matteport, kameran är ansluten till en AI-plattform vilket gör det möjligt att omvandla bilderna i hög upplösning 3D-virtuell visualisering av utrymmet i en riktig skalad modell. Kontakta oss eller SISAB om du är intresserad av mer information

För tillfället är det bara möjligt att besöka Testbädd KTH, men det kommer snart att vara möjligt att också besöka Testbädd EM och Testbädd AH.

Tillhör: KTH Live-In Lab
Senast ändrad: 2020-09-16